Najprostsze trzyskładnikowe Mini-Pancakes

 

Najprostsze pankejki do których zrobienia potrzebujecie tylko trzech składników. Szybkie, niewymagające i smaczne – w sam raz na początek dnia.

 

Składniki:

– 120g mąki ryżowej lub z kaszy gryczanej niepalonej.
– 1 duży, dojrzały banan
– 200ml wody
*opcjonalnie 1 łyżka ksylitolu i 1 łyżeczka naturalnego aromatu waniliowego.

 

Przygotowanie:

  1. Mąkę wsypać do miski (opcjonalnie ksylitol, aromat).
  2. Wlać wodę, dokładnie wymieszać. Dodać banana i zblendować na jednolitą masę.
  3. Smażyć na rozgrzanej patelni posmarowanej olejem kokosowym. Placki trzeba obserwować, jeżeli na powierzchni zrobią się małe dziurki, a ciasto zacznie się ścinać możemy przewrócić pankejki na drugą stronę.

Doskonale smakują podane z masłem orzechowym i powidłami domowej roboty lub świeżymi owocami.

Blog kulinarny - podróżniczy Na Kulinarnym Szlaku

Powiązane posty

Domowe masło orzechowe

Domowe masło orzechowe

W tym wpisie znajdziecie bardzo prosty przepis na masło orzechowe, które możecie przygotować w domowym zaciszu. Sam, tak jak zapewne większość z Was kupowałem je jako gotowy produkt – niestety mimo plusów (chociażby wygody zakupu), ma ono w sobie również sporo minusów….

Masło klarowane

Masło klarowane

Prosty, domowy przepis na idealne masło klarowane, które jest przyjacielem każdego domorosłego wielbiciela kulinariów 😉



1 wspomnienie o “Najprostsze trzyskładnikowe Mini-Pancakes”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *