Krem cynamonowo-orzechowy

 

Prosty do zrobienia krem cynamonowo-orzechowy, który idealnie nada się np. do naleśników, puszystych pankejków czy jako słodka pasta do chleba.

 

Składniki:

– 220g białej fasoli z puszki
– 100g masła orzechowego domowej roboty – Domowe masło orzechowe
– 30g ksylitolu
– 30ml mleka kokosowego (Jak wybrać dobre mleko kokosowe?)
– 1 płaska łyżeczka cynamonu

 

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki zblendować na jednolitą masę.

 

Blog kulinarny - podróżniczy Na Kulinarnym Szlaku

Powiązane posty

Domowe masło orzechowe

Domowe masło orzechowe

W tym wpisie znajdziecie bardzo prosty przepis na masło orzechowe, które możecie przygotować w domowym zaciszu. Sam, tak jak zapewne większość z Was kupowałem je jako gotowy produkt – niestety mimo plusów (chociażby wygody zakupu), ma ono w sobie również sporo minusów….

Masło klarowane

Masło klarowane

Prosty, domowy przepis na idealne masło klarowane, które jest przyjacielem każdego domorosłego wielbiciela kulinariów 😉



1 wspomnienie o “Krem cynamonowo-orzechowy”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *